Janet Leigh Filmografi

Janet Leigh,Psycho,Sapık,Marion Crane,Mrs. Witt,Mary Sawyer,Grace Wheeler Willis,Columbo,Leonie,Love Story,Lissy Anne MacBean,The Romance of Rosy Ridge,1927,Jeanette Helen Morrison,ABD,

Janet Leigh,Psycho,Sapık,Marion Crane,Mrs. Witt,Mary Sawyer,Grace Wheeler Willis,Columbo,Leonie,Love Story,Lissy Anne MacBean,The Romance of Rosy Ridge,1927,Jeanette Helen Morrison,ABD,

(d. 6 Temmuz 1927 – ö. 3 Ekim 2004) Amerikalı oyuncu.
1940’ların sonlarında oyuncu Norma Shearer tarafından keşfedilmiş ve MGM ile kontrat imzalayarak sinema kariyerine başlamıştır. Hayatı boyunca sayısız populer filmde oynamasına rağmen Alfred Hitchcock’ un 1960
yılında çektiği Sapık (Psycho) filmindeki rolüyle tanınmaktadır.

Doğum adı Jeanette Helen Morrison
Doğum 6 Temmuz 1927 Merced, California, ABD
Ölüm 3 Ekim 2004 (77 yaşında) Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Etkin yıllar 1947–1998
Altın Küre Ödülleri
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Sinema
1960 Psycho

 

Filmografi

  • Act of Violence (1948)
  • Hills of Home (1948)
  • Holiday Affair (1949)
  • Little Women (1949)
  • That Forsyte Woman (1950)
  • Angels in the Outfield (1951)
  • Scaramouche (1952)
  • Just This Once (1952)
  • Confidentially Connie (1953)
  • The Naked Spur (1953)
  • Houdini (1953)
  • Walking My Baby Back Home (1953)
  • Prince Valiant (1954)
  • The Black Shield of Falworth (1954)
  • Living It Up (1954)
  • Rogue Cop (1954)
  • Pete Kelly’s Blues (1955)
  • My Sister Eileen (1955)
  • Jet Pilot (1957)
  • Touch of Evil (1958)
  • The Vikings (1958)
  • Sapık (1960)
  • Who Was That Lady? (1960)
  • The Manchurian Candidate (1962)
  • Bye Bye Birdie (1963)
  • Three on a Couch (1966)
  • Harper (1966)
  • Grand Slam (1967)
  • Hello Down There (1969)
  • Night of the Lepus (1972)
  • One Is a Lonely Number (1972)
  • Columbo: Forgotten Lady (TV) (1975)
  • The Fog (1980)
  • Psycho II (1983) (Cameo/Flashback)
  • Terror in the Aisles (1984) (Archival appearance)
  • Psycho III (1986) (Cameo/Flashback)
  • Cadılar Bayramı H20: 20 Yıl Sonra (1998)

www.imdb.com

Janet Leigh,Psycho,Sapık,Marion Crane,Mrs. Witt,Mary Sawyer,Grace Wheeler Willis,Columbo,Leonie,Love Story,Lissy Anne MacBean,The Romance of Rosy Ridge,1927,Jeanette Helen Morrison,ABD,Janet Leigh,Psycho,Sapık,Marion Crane,Mrs. Witt,Mary Sawyer,Grace Wheeler Willis,Columbo,Leonie,Love Story,Lissy Anne MacBean,The Romance of Rosy Ridge,1927,Jeanette Helen Morrison,ABD,Janet Leigh,Psycho,Sapık,Marion Crane,Mrs. Witt,Mary Sawyer,Grace Wheeler Willis,Columbo,Leonie,Love Story,Lissy Anne MacBean,The Romance of Rosy Ridge,1927,Jeanette Helen Morrison,ABD,

 

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.