Sarah Jessica Parker Filmografi

Sarah Jessica Parker (d. 25 Mart 1965), Amerikalı oyuncu, yapımcı ve tasarımcı.

Sarah Jessica Parker (d. 25 Mart 1965), Amerikalı oyuncu, yapımcı ve tasarımcı. Altın Küre ve Emmy ödülü sahibidir. Televizyon, sinema ve tiyatro oyunculuğu yapmış olan sanatçı oynadığı Sex and the City adlı dizi ile dünya çapında üne kavuşmuştur.7 kardeşi vardir. Bale ve şan dersleri almıştır. Bu sebeple bir Broadway yapımı olan The Innocents da yer almıştır. Yine bir Broadway oyunu olan Annie de başrolde oynamıştır. Televizyondaki ilk önemli çıkışını Square Pegs isimli dizide başrolü oynayarak yapmıştır. Bunu 1980’li yıllarda birkaç sinema ve televizyon filmi takip etmiştir. 1984-1991 yılları arasında aktör Robert Downey Jr. ile yaşamıştır. Asıl büyük çıkışını 1991’de çektiği ve başrolunu Steve Martin ile paylaştığı L.A. Story ile yapmıştır. 1992’de çektiği Honeymoon In Vegas Sarah J.Parker’a Nicolas Cage ile 1 yıl süren bir ilişki de beraberinde getirmiştir. Bu ilişkiden bir süre sonra da John F.Kenndy Jr. ile kisa süreli bir ilişki daha yaşadı. 1997 yılında ise şu andaki eşi aktör Matthew Broderick ile evlendi. 1998’de ise hayatının dönüm noktalarından biri olacak olan Sex and The City dizisinde Carrie Bradshaw rolünü oynamaya başladı. Dizi, 2004 yılında sona erdi. ve Sarah`a bir Altin Küre ve bir de Emmy ödülü kazandırdı.2003 yılında bir erkek çocuğu dünyaya getiren Sarah J.Parker, Sex and the City bittikten sonra film ve tiyatro çalışmalarına devam etmektedir.

Doğum adı Sarah Jessica Parker
Doğum 25 Mart 1965 Nelsonville, Ohio, ABD
Evlilik(ler)i Matthew Broderick (1997–devam)
Meslek(ler) Oyuncu
Etkin yıllar 1974–devam
imdb.com nm0000572

Filmografi

Film Yıl Rol
American Dog (2008)
Failure To Launch (2006)
The Family Stone (2005) Meredith Morton
Strangers With Candy (2005)
Life Without Dick (2002) Colleen Gibson
State and Main (2000) Claire Wellesley
Dudley Do – Right (1999) Nell Fenwick
Til There Was You (1997)
The Substance of Fire (1996)
Mars Attacks! (1996)
If Lucy Fell (1996) Lucy Ackerman
Extreme Measures (1996)
The First Wives Club (1996)
Miami Rhapsody (1995)
Ed Wood (1994)
Striking Distance (1993)
Hocus Pocus (1993)
Honeymoon in Vegas (1992)
L.A. Story (1991)
Twist of Fate (1988)
Deadly Decision (1988)
Dadah Is Death (1988)
The Room Upstairs (1987)
The Flight of the Navigator (1986)
Girls Just Want to Have Fun (1985)
Footloose (1984)
First Born (1984)
Somewhere Tomorrow (1983)
Rich Kids (1979)
Sex And The City (2008)
Did You Hear About the Morgans? (2009)
Sex And The City 2 (2010)

Ödülleri:
Altın Küre: Müzikal veya Komedi dizisi dalında En İyi Kadın Oyuncu (2000) Müzikal veya Komedi dizisi dalında En İyi Kadın Oyuncu (2001) Müzikal veya Komedi dizisi dalında En İyi Kadın Oyuncu (2002) Müzikal veya Komedi dizisi dalında En İyi Kadın Oyuncu (2004)
Emmy: Komedi dizisi dalında En İyi Kadın Oyuncu (2001) Komedi dizisi dalında En İyi Kadın Oyuncu (2004)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.