Tijen Par Filmografi

Tijen Par Türk Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı, üniversite öğretim görevlisi. 16 Kasım 1936 yılında Edirne’de doğmuştur

Tijen Par,1936,Kasımpaşalı,Büyük Şehrin Kanunu,İki Yavrucak,On Korkusuz Kadın,Cennet Fedaileri,Kasımpaşalı Recep,On Korkusuz Adam,Atçalı Kel Mehmet ,Kral Arkadaşım,Dağlar Bizimdir,Çapkınım Hovardayım,Yiğitler Yatağı,Acemi Çapkın,Yeşilçam,

 

Tijen Par Türk Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı, üniversite öğretim görevlisi. 16 Kasım 1936 yılında Edirne’de doğmuştur

Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan 1958 yılında mezun olan sanatçı, Haldun Taner’in “Dışardakiler” oyunuyla sahne hayatına başladı. Devlet Tiyatroları ve Gen-Ar Tiyatrosu’nda görev yaptı. Sinema ve dizi fiilmlerde rol aldı.

Yönetmenlik denemesinde de bulunan Par, uzun süre seslendirme sanatçılığı yapmış olup, halen Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisidir. Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Türkân Şoray’ı seslendirmiştir.


Tijen Par,1936.Kasımpaşalı,Büyük Şehrin Kanunu,İki Yavrucak,On Korkusuz Kadın,Cennet Fedaileri,Kasımpaşalı Recep,On Korkusuz Adam,Atçalı Kel Mehmet ,Kral Arkadaşım,Dağlar Bizimdir,Çapkınım Hovardayım,Yiğitler Yatağı,Acemi Çapkın,

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Kuvayi Milliye Destanı : Nazım Hikmet – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1999
  • Tanrı : Woody Allen – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1994
  • Savaş Yorgunu : Nezihe Araz – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1992
  • Sevgili Soytarı : George Bernard Shaw ve Patrick Campbell’ın mektuplarından Jerome Kilty – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1989
  • Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1989
  • Mariana Pieda : Federico García Lorca – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1987
  • Julius Caesar : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1984
  • Düşüş (oyun) : Nahid Sırrı Örik\Kemal Bekir – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1984
  • Kibarlık Budalası : Molière – Ankara Devlet Tiyatrosu
  • İvanov : Anton Çehov- İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • Romeo ve Juliet : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • Battal Gazi : İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • Othello : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu 1967
  • Cyrano de Bergerac : Edmond Rostand – İstanbul Şehir Tiyatrosu 1967
  • Foto Finiş : Peter Ustinov – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1962
  • Bernarda Alba’nın Evi : Federico Garcia Lorca – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1961
  • Bir Donkişot : Jean Anouilh – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1961
  • Tablodaki Adam : Cevat Fehmi Başkut – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1958
  • Çöl Faresi : Ladislas Fodor – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1957
  • Dışardakiler : Haldun Taner – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1957
  • Çöl Faresi : Ladislas Fodor – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1957
  • Onunikinci Gece : William Shakespeare – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1957

Tijen Par,1936.Kasımpaşalı,Büyük Şehrin Kanunu,İki Yavrucak,On Korkusuz Kadın,Cennet Fedaileri,Kasımpaşalı Recep,On Korkusuz Adam,Atçalı Kel Mehmet ,Kral Arkadaşım,Dağlar Bizimdir,Çapkınım Hovardayım,Yiğitler Yatağı,Acemi Çapkın,

Filmografisi

  • Savcının Karısı – 2005
  • Aşk ve Gurur – 2003 (konuk)
  • Yangın Ayşe – 1997
  • Baskül Ailesi – 1997
  • Yaz Evi – 1993
  • İnce Memet Vuruldu – 1975
  • Zalim – 1970
  • Yaşamak Haram Oldu – 1968
  • Kara Duvaklı Gelin – 1967
  • Kelepçeli Melek – 1967
  • Garipler Sokağı – 1967
  • İnce Cumali – 1967
  • Kamalı Zeybeğin İntikamı – 1967
  • Kamalı Zeybek Çakırcalı’ya Karşı – 1967
  • Zalimler – 1966
  • Zaloğlu Rüstem – 1966
  • Fatih’in Fedaisi – 1966
  • Su Testisi – 1966
  • Zorba – 1966
  • İbrahim Ethem İlahi Davet – 1966
  • Kır Atlı Efe – 1966
  • Arzunun Bedeli – 1966
  • Battal Gazi – 1966
  • Ölüm Busesi – 1966
  • Karacaoğlan – 1966
  • Babam Katil Değildi – 1966
  • Son Kuşlar – 1965
  • Kasımpaşalı – 1965
  • Büyük Şehrin Kanunu – 1965
  • İki Yavrucak – 1965
  • On Korkusuz Kadın – 1965
  • Cennet Fedaileri – 1965
  • Kasımpaşalı Recep – 1965
  • On Korkusuz Adam – 1964
  • Atçalı Kel Mehmet – 1964
  • Kral Arkadaşım – 1964
  • Dağlar Bizimdir – 1964
  • Çapkınım Hovardayım – 1964
  • Yiğitler Yatağı – 1964
  • Acemi Çapkın – 1964

Tijen Par,1936.Kasımpaşalı,Büyük Şehrin Kanunu,İki Yavrucak,On Korkusuz Kadın,Cennet Fedaileri,Kasımpaşalı Recep,On Korkusuz Adam,Atçalı Kel Mehmet ,Kral Arkadaşım,Dağlar Bizimdir,Çapkınım Hovardayım,Yiğitler Yatağı,Acemi Çapkın,Tijen Par,1936.Kasımpaşalı,Büyük Şehrin Kanunu,İki Yavrucak,On Korkusuz Kadın,Cennet Fedaileri,Kasımpaşalı Recep,On Korkusuz Adam,Atçalı Kel Mehmet ,Kral Arkadaşım,Dağlar Bizimdir,Çapkınım Hovardayım,Yiğitler Yatağı,Acemi Çapkın,

http://www.imdb.com/name/nm0660787/

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.